Реклама

Онлайн магазин Арт Нокти

 

Онлайн магазин Арт Нокти

 

Онлайн магазин Арт Нокти

 

Електрическата пила

Електрическа пилаВ тази статия искамe да ви запознаем с апаратния маникюр, защото електрическите пили много бързо спечелиха място в "задължителните" инструменти за маникюр. Това е професионален инструмент, който позволява на маникюриста, да пести време, както и значително да разшири обхвата на услугите които предлага. 

Апаратният маникюр най-често се използва от хора с тънка кутикула и сухи хребети. Също така е идеален за тези, които поради лични причини, се страхуват да си режат кожичките. Омекотители за кожички също не са подходящи за всеки - има хора, които имат алергии към тях. Решаването на тези проблеми е ел пилата (и, разбира се, маникюрист, който знае как да работи правилно с нея). Асортиментът на такива устройства на пазара е много богат. А критериите, по които да направите избор са твърде много - надеждност, мощност и скорост (брой на оборотите), тегло, като цяло, вграден в прахоуловител (за абсорбиране на прахта), наличието или липсата на педал. Един от акцентите е удобството при използване на устройството, също така габаритите, тегло, и разбира се външния вид на инструмента (все пак мнозинството от маникюристите са жени, които обичат красотата във всичко, и я търсят дори в уредите с които работят). Може да избирате между пили с педал и такива без педал. Удобството при пилите с педал е спорно, тъй като зависи от чувствителността на педала, и при някой некачествен може да се получи затруднение при работа. Тези без педал се регулират ръчно, което е малко предимство пред тези с педал, тъй като е много по-лесно да се регулират оборотите.
Пилата е много удобна за работа, тя е много гъвкава и спестява много време на маникюриста, а както всички знаем времето струва пари.
С нея можете да:

- почиствате ноктите от петна,
- отстранявате мъртва кожа при педикюр,
- определяте дължината на ноктите, 
- оформяте ноктите,
- отстранявате пукнатини,
- отстранявате кутикула.

Може би в началото няма да правите всичко наведнъж, но практиката води до съвършенство! Относно накрайниците не е важно да купувате прекалено много, внимавайте просто те да са с добро качество. Не забравяйте да ги почиствате редовно за да удължите живота им!

И накрая ето няколко съвета при избора на ел. пила:

1) Пилата не трябва да бъде неудобна за работа;
2) Писалката (дръжката) не трябва да се нагрява прекалено (това ще създаде дискомфорт на работещия, и в редки случаи на дефектни продукти, дори изгаряния);
3) Кабелите трябва да бъдат здрави, както при професионалните сешоари за коса.
4) Пилата не трябва да вибрира прекалено силно при манипулации (това ще създаде дискомфорт на клиента и той няма да остане доволен). 


Успешна работа!